Home > Recepten

Maïs- en kaaschili

500 g spek

900 g maïs uit blik

450 g lichtrode nierbonen in blik

400 g donkerrode nierbonen in blik

900 g tomaten in blik

1 gehakt ui

1 gehakte paprika

1 lepel chilipoeder

1 theelepel djinten

1/2 theelepel zout

240 ml geraspte cheddar
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten; Varkensvleesgerechten

Bereiding

Snijd het spek in reepjes en bak het knapperig.

Doe het spekvet in een pan met dikke bodem.

Laat de maïs, nierbonen en tomaten uitlekken, bewaar het vocht.

Doe dit vocht met de ui en de paprika bij het spekvet en laat het half inkoken.

Voeg de maïs, bonen, tomaten, chilipoeder, komijn en zout toe en laat goed warm worden.

Roer er de kaas en het spek door en dien op.