Home > Recepten

Rundvleesschotel, Russisch

750 g rundvlees in 3 cm grote stukken

750 g aardappels in blokjes

2 uien in ringen

4 lepels boter

750 ml bouillon

250 ml zure room

125 ml droge witte wijn

1 bosje gehakte dille

1 bosje gehakte peterselie

zout

peper

laurierblad
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Russisch
  • Bron: smulweb

Bereiding

Blokjes vlees bestrooien met zout en peper. In boter aan

alle kanten bruin bakken.

Aardappelblokjes in boter licht aanbraden.

Uiringen in boter goudbruin roosteren.

De voorbereide ingredienten in een ovenvaste schaal mengen, kruiden met zout, peper en laurierblad, met bouillon overgieten.

In oven 30-40 min. garen.(200 graden C)

10 minuten voor einde van braadtijd wijn toevoegen.

Het gerecht met zure room overgieten - met gehakte kruiden bestrooid serveren.