Visrisotto 1 |
|
2 eetlepels olijfolie 250 g rondkorrelige rijst 2 dl witte wijn 6 dl visbouillon 1 dl slagroom zout versgemalen peper 10 g boter 25 g Parmezaanse kaas 1 ui 1 courgette 2 venkelknollen 2 tomaten 200 g krabsticks 200 g kabeljauwfilet |
|
BereidingPel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.Maak de venkel schoon en snijd deze in reepjes. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de krabsticks en de kabeljauwfilet in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de venkel glazig. Voeg de rijst toe. Giet de witte wijn erbij als de rijstkorrels glanzen. Roer de visbouillon in kleine beetjes erdoor; telkens als de rijst het vocht heeft opgenomen weer bouillon toevoegen (dit duurt circa 20 minuten). Schep de courgette, de tomaat, de crabsticks, de kabeljauw en de slagroom door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper; warm het circa 3 minuten door. Roer ten slotte de boter erdoor en bestrooi met de Parmezaanse kaas. NotitiesServeer met een frisse salade |
Home > Recepten