Home > Recepten

Eggs Sardou

4 artisjokbodems

citroensap

700 g spinazie

zout

peper

1 dl creme fraiche

4 eieren

1 gesnipperd sjalot

2 lepels azijn of citroensap

6 gekneusde peperkorrels

1 leurierblad

2 dooiers

175 g klontjes koude boter
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Amerikaans (New Orleans)

Bereiding

Onthaar de bodems en wrijf met citroensap in. Kook ze in een kwartier gaar en doe er weer citroensap over. Maak de spinazie gaar en meng met de crème fraîche, houd spinazie en artisjokbodems warm. Breng op smaak met zout en peper.

Pocheer de eieren in 1½ l water met 1-2 lepels azijn voor 4-6 minuten.

SAUS: Breng azijn of citroensap, sjalot, peper, laurier en 2 lepels water aan de kook, laat op laag vuur tot de helft inkoken. Klop de dooiers los met het vocht. Klop dit alles au bain marie (wegens schiften, niet te warm!) tot de saus begint de binden, klop dan de boter er klontje voor klontje door. Op smaak brengen met peper en zout.

SERVEREN: Verdeel de spinazie over 4 borden, leg er een artisjokbodem op en een ei, schep de saus erover.

Notities

Gerecht uit New Orleans, in 1908 gecreëerd ter ere van het bezoek van de Franse schrijver/acteur Sardou.