Home > Recepten

Eierragoût 1

6 hardgekookte eieren

2 lepels boter

2 lepels bloem

1/2 l kippenbouillon

2 lepels Parmezaanse kaas

zout

peper

2 lepels peterselie

room
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Ragoût
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Snij de eieren in 8 partjes. Laat ze afkoelen.

Smelt in een ruime sauspan de boter en maak een roux. Laat 1-2 minuten garen zonder te kleuren. Doe beetje bij beetje de warme bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat 20 minuten garen op laag vuur. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

Roer snel de parmezaanse kaas, peterselie en room erdoor, leg de eierpartjes erop. Schud de pan voorzichtig zodat de eieren met saus bedekt worden.

Notities

Klassiek vastengerecht. Serveer met spinazie en gestoomde, beboterde aardappeltjes.