Home > Recepten

Khai Jiaw Hoy Naang Rom (oesteromelet)

275 g kleine oesters zonder schelp

peper

1 sjalot

1 teen knoflook

1 lente-uitje

50 g rijstmeel

1/4 theelepel zout

3 eieren

50 ml kokosolie

1/2 theelepel gehakte koriander

reepjes rode peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Schelpdieren; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de oesters onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken; breng ze daarna op smaak met versgemalen zwarte peper.

snijd de sjalot, de knoflook en het lente-uitje in heel dunne plakjes.

Doe het meel in een mengkom, voeg het zout en 175 ml (¾ kopje) warm water toe en roer tot een dun beslag ontstaat.

Mix de eieren in een andere kom een beetje.

Verwarm de olie in een braadpan met een dikke bodem en giet het beslag in de pan.

Verspreid het beslag over de gehele bodem van de pan, voeg de oesters, de sjalot, de knoflook, de ui en de koriander toe en laat het op matig vuur 1-2 minuten bakken.

Giet de eieren in de pan en laat alles doorkoken tot de eieren stollen, terwijl met een pollepel het mengsel wordt vermengd.

Doe het gerecht over op een schaal en garneren met de reepjes verse rode peper.