Home > Recepten

Mangosneetje (Afrikaans)

100 g bloem

2 lepels fijne suiker

1/2 theelepel zout

1 dooier

1 lepel citroensap

6 lepels zachte boter

4 eieren

100 g suiker

1/2 l melk

1 vanillestokje

4.5 dl vla

2 rijpe mango's

1 pakje gelatine
  • Omschrijving recept: Gebak; Afrikaans

Bereiding

Meng 100 g bloem, 2 lepels fijne suiker en ½ cth zout, doe er een kuiltje in en doe daarin 1 dooier en een lepel citroensap. Meng de bloem er van buitenaf langzaam door. Als de citroen en dooier zijn opgenomen kan er 6 lepels zachte boter bij, mengen tot het deeg van de wand van de kom loslaat. Dek af, laat 30 minuten rusten en rol uit.

Kluts 4 eieren met 100 g suiker en ¼ cth zout. Kook ½ l melk met een vanilleboon of -peul, haal er weer uit en roer het eiermengsel er snel door. Kook au bain marie en roer tot het dik wordt. Af laten koelen. (Als er geen vanille wordt gebruikt, maar vanille-extract, moet dat pas nu door de vla).

Bedek een ingevette ovenschaal met het uitgerolde deeg en bak 20 minuten op 200°. Koel af en giet er 4 ½ dl vla er over. Verdeel 2 rijpe mango's in plakken erover. Los een klein pakje gelatine op in 2 ½ dl kokend water, koel af, schep over de mango en laat opstijven. Snij in plakken en serveer.