Home > Recepten

Appelbollen uit de combimagnetron

200 g bloem

0.25 theelepel bakpoeder

100 g koude boter

50 g witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

1 lepel kwark

zout

50 g amandelspijs

4 appels Elstar

20 g lichtbruine basterdsuiker

50 g gemengde noten

4 lepels Amaretto

4 theelepels slagroom

1 ei voor de vulling

1 lepel melk

3 lepels suiker voor de vulling
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands; Magnetron
  • Bron: Libelle

Bereiding

Zeef bloem en bakpoeder, snij hierin de boter met 2 messen klein. Suiker, ei, kwark en zout toevoegen en met één koele hand snel tot een soepel deeg kneden. Verpak in plasticfolie en een uurtje in de koelkast laten rusten.

Op een met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een vierkante lap en in vieren snijden. Verdeel de spijs in 4 gelijke balletjes en leg er op het midden van elk deeglapje één. Schil en boor de appels en leg op de spijsballetjes, druk de appels een beetje aan zodat het spijs goed in het boorgat past.

Roer basterdsuiker, grofgehakte noten, Amaretto en slagroom door elkaar en schep in het appelboorgat.

Scheid het ei en bestrijk de deegkanten met eiwit. Vouw de deeghoeken over de appel naar elkaar en knijp de hoeken goed vast (boven de appel). Klop de dooier met de melk los en bestrijk de appelbollen ermee, bestrooi met de suiker. Zet de bollen op de bakplaat en zet 1/2 uur koel weg, daarna iets onder het midden in de combi zetten.

Stel de combi in op 190-200° en 180 watt en bak de bollen in 16 minuten goudbruin en gaar.