Baklavaflapjes |
|
10 plakjes bladerdeeg 100 g rozijnen 1 dl appelsap 200 g gepelde ongezouten pistachenoten 2 lepels vloeibare honing 1 lepel citroensap kaneel 50 g gesmolten boter In plaats van pistachenoten kunnen ook hazenlnoten worden gebruikt. |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°.Breng de rozijnen in appelsap aan de kook, laat 10 minuten zachtjes wellen tot het vocht weg is. Hak de noten grof. Meng noten met honing, citroensap en kaneel door de rozijnen. Snij de plakjes deeg diagonaal door en bestrijk met gesmolten boter. Schep op elk driehoekje een flinke lepel van het mengsel, klap dubbel en druk de randen goed dicht met een vork. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk weer met boter. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar. Lauwwarm serveren, eventueel met poedersuiker. |
Home > Recepten