Home > Recepten

Marmercake, Belgisch

200 g boter

4 eieren

250 g cakemix vanille

3 lepels melk

250 g cakemix kruiden

1 lepel honing

2 theelepels koekkruiden

1 lepel bruine suiker

1 theelepel kaneel

2 lepels poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.

Klop 100 gr boter romig met 2 eieren, de vanillecakemix en 2 eetlepels melk.

Klop ± 4 minuten door en schep het beslag dan in de vorm.

Klop de rest van de boter romig met 2 eieren, de kruidencakemix, 1 eetlepel melk, de honing, de koekkruiden en de bruine suiker.

Klop ± 4 minuten door en schep ook dit beslag in de vorm.

Bak de cake in de oven in 65-75 minuten goudbruin en gaar.

Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem met de kaneel en de poedersuiker.

Benodigdheden

Voor een cakevorm van 1.5 liter.