Home > Recepten

oliebollen

500 g bloem

50 g gist

25 g suiker

200 g melk lauw

100 g margarine

10 g zout

1 ei

abrikozenjam
  • Omschrijving recept: Gebak; Duits
  • Bron: Danielle Dolmans

Bereiding

Maak van alle grondstoffen, behalve boter en zout, een soepel deeg. Hierna boter en zout toevoegen en kneden.

Deeg in een doek leggen, 30 minuten laten rijzen, deeg plat slaan zodat alle lucht eruit is, deeg dubbelvouwen en nog 15 minuten laten rijzen, weer plat slaan zodat alle lucht eruit is en verdelen in de gewenste grote.

Maak bollen en prik er een gaatje in, vullen met abrikozenjam, leg ze op een met deeg bestoven handdoek en laat nog 10 minuten rijzen.

Frituren op 180 C, rijkelijk bestrooien met basterdsuiker.

Notities

Van de moeder en grootmoeder van Danielle.