Beschuittaart (van Joodse oorsprong) |
|
2 eieren 120 g suiker 1 dl volle melk 1 theelepel kaneel 1 theelepel djahe sherry oloroso 55 g boter 8 beschuiten 50 g geweekte krenten of rozijnen 50 g sukadesnipperd 1 zure appel zonder schil en uitgeboord 40 g gehakte gepelde amandelen |
|
BereidingDoe eieren, suiker, specerijen, melk en 2 lepels sherry in een kom en klop.Vet een vuurvaste schaal of taartvorm van 20-22 cm doorsnee in met 5 g boter. Dompel de helft van de beschuiten één voor één in het eiermengsel en bedek de bodem er geheel mee. Snij de appel in plakjes en leg daarop. Strooi ¾ krenten en ¾ sukade erover. Doe de rest van de beschuiten in het eimengsel, breek in groffe stukken en leg kriskras in de schaal. Bedek met kranten, sukade en de noten. Roer het eiermengsel nog even door en giet erover. Leg de boter in klontjes over de taart. Bak 45 minuten op 200°. Laat 3 minuten afkoelen en besprenkel dan met minstens 4 lepels olorososherry. Lauw eten. |
Home > Recepten