Bramentaart |
|
100 g gezeefde bloem 50 g boter in klontjes 1 losgeklopt ei zout 1 lepel suiker 300 tot 350 g bramen 4 lepels rode wijn 4 lepels bramenjam goede 2 lepels suiker voor de vulling |
|
BereidingDoe de bloem in een kom, maak een kuiltje en doe daarin boter, zout, suiker en 2/3 losgeklopt ei. need een bal (eventueel wat water of bloem bijvoegen). Leg dan op het werkvlak en duw kleine porties van het deeg met de muis van de hand uit.Voeg het deeg weer bij elkaar, wikkel in folie en laat 2 uur in de koelkast rusten. Rol dan uit tot 2 cm groter dan de doorsnee van de taartvorm. Bekleed de taartvorm. Haal de roller over de vorm om overvloedig deeg af te snijden langs de rand (er ontstaat dus een deeg-bak). Prik het deeg op regelmatige afstand in. Bestrijk met de rest van het ei en bak (blind, dus) 30 minuten op 200°. Neem uit de vorm en laat afkoelen. Kook wijn, jam en suiker tot de suiker gesmolten is en het stroperig wordt. Leg de bramen in de taartbodem en lepel de stroop erover. Benodigdhedentaartbodem met losse vorm van 20-24 cm. |
Home > Recepten