Chocolate Delight |
|
240 g gezeefde bloem 60 g gezeefde cacaopoeder 340 g rietsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel zout 2 theelepels bakpoeder 100 g zachte boter 2 eieren 2 dl melk boter om in te vetten 90 g bittere chocolade voor de glazuur 20 g boter voor de glazuur 4 lepels room voor de glazuur 160 g gezeefde poedersuiker voor de glazuur |
|
BereidingVermeng bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en vanillesuiker. Klop de boter erdoor, dan de eieren en dan beetje bij beetje de melk. Klop nog 3 minuten op de hoogste stand.Giet in een cakevorm en bak 60-65 minuten op 185°. Neem uit de vorm en koel af. Smelt boter, room en chocola au bain marie. Roer glad. Roer van het vuur af de poedersuiker erdoor. Laat iets afkoelen en strijk met een bakmes gelijkmatig over de cake. Een eventueel restant glazuur kan vermengd worden met gemalen noten, hieruit ontstaat een soort 'deeg', waarvan balletjes kunnen worden gekneed, of waaruit figuurtjes kunnen worden gestoken ter decoratie. Laat het glazuur in de koelkast opstijven. |
Home > Recepten