Home > Recepten

Churros 1 (Spaanse gefrituurde amandelstaafjes)

45 g blanke amandelen

150 g witbroodmix

1 lepel suiker

15 g boter

frituurolie

2 lepels poedersuiker

1 lepel bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Koekjes; Spaans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maal de amandelen fijn.

Maak volgens gebruiksaanwijzing een deeg van de broodmix, amandelmaalsel, suiker, boter en ¾ l lauwwarm water. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.

Verhit de olie tot 175° of tot er witte damp afslaat.

Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog eens stevig door en verdeel in 18 stukjes, rol daarvan dunne staafjes van 8-10 cm lang.

Bekleed een vergiet met keukenpapier. Frituur de staafjes per 6 in de olie goudbruin (2-3 minuten) en laat in het vergiet uitlekken.

Bestrooi met poedersuiker.

Notities

Wordt zowel als ontbijt als als gebak gegeten.