Churros 1 (Spaanse gefrituurde amandelstaafjes) |
|
45 g blanke amandelen 150 g witbroodmix 1 lepel suiker 15 g boter frituurolie 2 lepels poedersuiker 1 lepel bloem om te bestuiven |
|
BereidingMaal de amandelen fijn.Maak volgens gebruiksaanwijzing een deeg van de broodmix, amandelmaalsel, suiker, boter en ¾ l lauwwarm water. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie en laat 30 minuten rijzen. Verhit de olie tot 175° of tot er witte damp afslaat. Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog eens stevig door en verdeel in 18 stukjes, rol daarvan dunne staafjes van 8-10 cm lang. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Frituur de staafjes per 6 in de olie goudbruin (2-3 minuten) en laat in het vergiet uitlekken. Bestrooi met poedersuiker. NotitiesWordt zowel als ontbijt als als gebak gegeten. |
Home > Recepten