Home > Recepten

Churros 1 (Spaanse gefrituurde amandelstaafjes)

45 g blanke amandelen

150 g witbroodmix

1 lepel suiker

15 g boter

frituurolie

2 lepels poedersuiker

1 lepel bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Koekjes; Spaans
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maal de amandelen fijn.

Maak volgens gebruiksaanwijzing een deeg van de broodmix, amandelmaalsel, suiker, boter en l lauwwarm water. Dek af met een vochtige doek of plasticfolie en laat 30 minuten rijzen.

Verhit de olie tot 175 of tot er witte damp afslaat.

Bestuif het aanrecht met bloem. Kneed het deeg nog eens stevig door en verdeel in 18 stukjes, rol daarvan dunne staafjes van 8-10 cm lang.

Bekleed een vergiet met keukenpapier. Frituur de staafjes per 6 in de olie goudbruin (2-3 minuten) en laat in het vergiet uitlekken.

Bestrooi met poedersuiker.

Notities

Wordt zowel als ontbijt als als gebak gegeten.