Home > Recepten

Perenvlaaitjes

4 blaadjes bladerdeeg

100 g amandelspijs

1 eierdooier

1 theelepel geraspte citroen (schil)

2 eetlepels gewelde rozijnen

4 stevige peren

2 eetlepels boter

100 g abrikozenjam

50 g geschaafde amandelen
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vier bladerdeegvelletjes op de bakplaat.

Maak de amandelspijs wat luchtiger met de eidooier en de citroenschil en meng de rozijnen erdoor. Verdeel de amandelspijs bolvormig op de vier velletjes bladerdeeg; laat rondom een centimeter vrij.

Schil de peren, snijd ze in vieren en haal de klokhuizen eruit. Snijd de parten in schijfjes en leg deze in de richting van de klok dakpansgewijs op de deegvelletjes; bestrijk ze met gesmolten boter. Schuif de bakplaat in de oven en laat de vlaaitjes circa 15 minuten bakken.

Verwarm intussen de abrikozenjam en laat hem tot de helft inkoken. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

Neem de bakplaat uit de oven, bestrijk de perenschijfjes met de abrikozenjam en strooi de amandelen erover. Serveer de vlaaitjes lauwwarm.

Notities

Serveer met geklopte slagroom met een scheutje abricot brandy