Home > Recepten

Pompoenvlaai, gekruid

300 tot 350 g korstdeeg

250 g pompoenpuree

75 ml halfroom of garderoom

75 g lichtbruine basterdsuiker

1 ei

¾ theelepel kaneel

1/3 theelepel djahe

piment of kruidnagelpoeder

375 g mincemeat uit een pot

1/4 l slagroom (stijfgeklopt zonder suiker)
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Rol het korstdeeg uit tot een 1 cm dikke lap van 30 cm doorsnee. Bekleed er een ingevette vlaaivorm van 22 cm doorsnee mee, snij de overhangende rand af, ploot de rand en prik bodem en zijkant met een vork in. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°.

Klop pompoen, halfroom, basterdsuiker, ei, kaneel, djahé en piment tot een luchtige massa.

Schep de mincemeat in de vlaaibodem, strijk de bovenkant glad en doe de pompoenmassa erbij.

Bak 15 minuten in het midden van de oven, zet de oven dan op 190° en bak nog 45-50 minuten tot een mes er droog uitkomt.

In de koelkast 2 dagen houdbaar.

Garneren met slagroom bij serveren, neem 1 uur voor serveren uit de koelkast.