Speculaas, gevuld, 5 |
|
250 g tarwebloem patent 1 theelepel bakpoeder 3 theelepels kaneel 1 theelepel nootmuskaat 1 theelepel kardamom 1 theelepel piment zout 1/2 theelepel gekneusde anijs 150 g bruine basterdsuiker 125 g zachte boter 400 g amandelspijs niet aangemaakt 1 ei 50 g blanke amandelen |
|
BereidingVet de vorm in en bestrooi met paneermeel.Zeef bloem met zout en kruiden, doe de anijs erbij en de basterdsuiker. Meng met 2 messen de boter erdoor. Kneed, eventueel met wat melk, een soepel deeg en verdeel in 2 bollen. Rol ze uit tot de grootte van de vorm. Leg 1 lap in de vorm. Meng ei en spijs en beleg de eerste lap, doe de 2e lap erop. Bestrijk met melk, versier met amandelen en prik er gaatjes in. Bak onderin de oven op 175° (50 minuten), druk na 30 minuten eventuele bubbels plat met de achterkant van een lepel. Laat onder alufolie afkoelen. BenodigdhedenVoor een vorm van 23 x 23 of 17 x 25 cm. |
Home > Recepten