Home > Recepten

Speculaas met notendeksel, gevuld

200 g bloem

2 theelepels bakpoeder

125 g lichtbruine basterdsuiker

2 lepels speculaaskruiden

zout

250 g boter

1 lepel melk

1 ei

2 theelepels citroenrasp

500 g amandelspijs

100 g gepelde hazenlnoten
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands

Bereiding

Doe bloem, bakpoeder, suiker, kruiden en zout in een kom. Snij daarin de boter tot kruimels. Voeg de melk toe en kneed snel een deeg (kan ook allemaal in foodprocessor). Verdeel het deeg in twee bijna evengrote porties (de bodem iets meer dan de deksel).

Rol het deeg voor de bodem uit en bekleed een boterkoekvorm van 18-20 cm ermee.

Klop het ei los, meng de helft van het ei met de rasp en de amandelspijs en verdeel over de deegbodem.

Vouw het opstaande deeg als een randje over het spijs en bestrijk met ei.

Rol de deksel uit en plak op de rand. Bestrijk met ei en verdeel de grofgehakte hazelnoten erover.

Bak in 45 minuten op 175°.