Hershey's Best Brownies |
|
250 g boter 500 g suiker 2 theelepels vanille-essence 4 grote eieren 180 g cacao 1/2 theelepel bakpoeder 1/4 theelepel zout 250 g bloem 250 g gehakte noten eventueel |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 175 graden.Vet een vorm van 32 x 22 x 5 cm in. Smelt de boter. Roer de suiker, essence en 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg cacao, bakpoeder en zout toe en roer tot een glad mengsel. Roer bloem en eventueel noten erdoor. Schenk in de vorm en bak 30-35 minuten tot de randen loskomen van de vorm. Laat in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snij in ruitjes. Lekker met vanille-ijs en chocoladesaus. NotitiesHershey's in Pennsylvania is een heel bekende chocoladefabriek in Hershey.Browneys schijnen te zijn 'ontdekt' door de bibliothecaresse Brownie Schrumpf, die het bakpoeder in haar chocoladecake was vergeten, maar de koek kan ook vernoemd naar de kleur. Tijdens de depressie in de 20e eeuw waren ze erg geliefd. Daarna was gewone chocoladecake populairder, totdat in 1983 de kookboekenschrijfster Maida Heatter brownies serveerde als dessert aan gasten van president Reagan tijdens de economische topconferentie in Williamsburg. In Hotel Herschey worden brownies in vormpjes gebakken en gegarneerd met 'kisses' (een Hershey-chocoladespecialiteit) en vers hazelnootijs. |
Home > Recepten