Kastanjetaart zonder oven |
|
150 g koekjes met chocoladelaagje 50 g zachte boter 400 g kastanjepuree 250 g Mascarpone 2 lepels witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 1 wijnglas advocaat 125 ml slagroom 1 lepel suiker cranberries of rode kersen uit een potje |
|
BereidingBekleed de bodem van de springvorm met op maak geknipt bakpapier. Breek de koekjes, doe met de boter in de keukenmachine en draai tot een kruimelig mengsel. Verdeel over de bodem en druk goed aan.Draai in de foodprocessor: kastanjepuree, mascarpone, basterdsuiker, vanillesuiker en advocaat, verdeel over de bodem en strijk de bovemkant met een mes in golfjes. Zet minstens een paar uur, liever de hele nacht, in de koelkast. Maak de taartrand los met een scherp mes en verwijder de vormrand. Laat de taart op een platte schaal glijden. Klop de slagroom en suiker stijf. Garneer de taart met slagroomrozetten en cranberry's of rode kersen. Benodigdhedenspringvorm 24 cm |
Home > Recepten