Home > Recepten

Kermisvlaai (rijstevlaai met perzik)

6 g gist voor de bodem

1/2 dl lauwe melk voor de bodem

150 g bloem voor de bodem

3 g zout voor de bodem

10 g basterdsuiker voor de bodem

30 g boter voor de bodem

1/2 ei voor de bodem

4 dl melk

1 zakje vanillesuiker

50 g rijst

beetje zout

1 ei

30 g suiker

30 g boter

perziken eventueel uit blik
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands (Limburg)

Bereiding

BODEM: Meng gist met 2 lepels melk. Meng bloem, zout en suiker en maak er een kuiltje in, doe daarin het gistpapje, de rest van de melk en het halve ei. Roer goed en kneed tot een soepel deeg. Laat op een tamelijk warme, vochtige en tochtvrije plek 30 minuten rijzen.



VULSEL: Breng de melk met vanillesuiker aan de kook, doe rijst en zout erbij en laat 1 uur op laag vuur gaarkoken.

Rol het deeg uit tot ½ cm, beboter een platte zandtaartvorm en bekleed de vorm zo dat het deeg tegen de zijkanten staat. Laat nog ½ uur rijzen.

Splits het ei, roer de dooier uit met suiker en klop het eiwit stijf. Roer dooier en boter door de rijstepap, spatel het eiwit erdoor. Doe in de vlaai en zet 30 minuten op 220°.

Afkoelen, uit de vorm halen en garneren met kleingesneden perzik (uit blik).