Kermisvlaai (rijstevlaai met perzik) |
|
6 g gist voor de bodem 1/2 dl lauwe melk voor de bodem 150 g bloem voor de bodem 3 g zout voor de bodem 10 g basterdsuiker voor de bodem 30 g boter voor de bodem 1/2 ei voor de bodem 4 dl melk 1 zakje vanillesuiker 50 g rijst beetje zout 1 ei 30 g suiker 30 g boter perziken eventueel uit blik |
|
BereidingBODEM: Meng gist met 2 lepels melk. Meng bloem, zout en suiker en maak er een kuiltje in, doe daarin het gistpapje, de rest van de melk en het halve ei. Roer goed en kneed tot een soepel deeg. Laat op een tamelijk warme, vochtige en tochtvrije plek 30 minuten rijzen.VULSEL: Breng de melk met vanillesuiker aan de kook, doe rijst en zout erbij en laat 1 uur op laag vuur gaarkoken. Rol het deeg uit tot ½ cm, beboter een platte zandtaartvorm en bekleed de vorm zo dat het deeg tegen de zijkanten staat. Laat nog ½ uur rijzen. Splits het ei, roer de dooier uit met suiker en klop het eiwit stijf. Roer dooier en boter door de rijstepap, spatel het eiwit erdoor. Doe in de vlaai en zet 30 minuten op 220°. Afkoelen, uit de vorm halen en garneren met kleingesneden perzik (uit blik). |
Home > Recepten