Home > Recepten

Moskovische taart

115 g boter

110 g bloem

25 g maïzena

5 eieren

100 g suiker

zout
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Vet de bakvorm in met 15 g boter en bestrooi met 10 g bloem. Schud de overtollige bloem eruit.

Hak de harde boter door de bloem met maïzena tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Splits de eieren.

Roer de eierdooiers heel dik met suiker en zout.

Verwarm de oven 7-10 minuten voor tot 180 °C.

Klop het eiwit in een grote kom zeer stijf. Voeg bloem met boter en eierdooiers toe en roer totdat de hele massa gelijkmatig gemengd is.

Doe het deeg in de vorm en bak de taart in circa 30 minuten op 180-200 °C gaar. De taart is dan binnenin droog, veerkrachtig en los van de kanten.

Laat de taart nog even in de oven staan, laat hem geleidelijk afkoelen en maak hem na enige minuten los van de vorm. Keer de taart en laat hem afkoelen op een rooster.