Pain d'épice (Bourgondische kruidkoek) |
|
1/2 theelepel azijn 30 g kaneel 20 g nootmuskaat 4 kruidnagels 6 jeneverbessen 100 g sinaasappelschil 200 g honing 200 g suiker 190 g boter 3 dl water 220 g maïsmeel 220 g tarwebloem 14 g gedroogde gist 80 g rietsuiker |
|
BereidingMaal anijs, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en jeneverbessen fijn. Rasp de sinaasappelschil. Meng dit met de honing, suiker, water en 150 g boter en breng aan de kook in een pan. Laat wat afkoelenMeng meel en gist erdoor en zet 4 uur koel weg. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de rest van de boter en vet een cakeblik van 10 x 10 x 20 cm in. Strooi er rietsuiker in. Schep het deeg erin en bak 45 minuten. |
Home > Recepten