Home > Recepten

Pain d'épice (Bourgondische kruidkoek)

1/2 theelepel azijn

30 g kaneel

20 g nootmuskaat

4 kruidnagels

6 jeneverbessen

100 g sinaasappelschil

200 g honing

200 g suiker

190 g boter

3 dl water

220 g maïsmeel

220 g tarwebloem

14 g gedroogde gist

80 g rietsuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Bourgogne)
  • Bron: Culinaria Frankrijk

Bereiding

Maal anijs, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en jeneverbessen fijn. Rasp de sinaasappelschil. Meng dit met de honing, suiker, water en 150 g boter en breng aan de kook in een pan. Laat wat afkoelen

Meng meel en gist erdoor en zet 4 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Smelt de rest van de boter en vet een cakeblik van 10 x 10 x 20 cm in. Strooi er rietsuiker in.

Schep het deeg erin en bak 45 minuten.