Pain de gênes |
|
200 g bloem 4 dooiers zout 100 g suiker 1 theelepel vanille-extract 125 g boter 85 g boter 110 g gemalen amandelen 135 g suiker 3 eieren 1 lepel kirsch 35 g aardappelmeel of maïzena poedersuiker |
|
BereidingMaak een zoet korstdeeg van 200 g bloem, 4 dooiers, zout, 100 g suiker, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, bekleed hiermee een springvorm met een doorsnee van 27-30 cm en zet in de koelkast.Smelt 85 g boter en koel af. Meng 110 g gemalen amandelen, 135 g suiker, één voor één 3 eieren en een lepel Kirsch. Zeef er 35 g aardappelmeel of maïzena, zout en wat bakpoeder over en spatel erdoor. Spatel de gesmolten boter erdoor. Giet in de springvorm, bak 30-35 minuten op 190°, als de taart te snel bruin wordt bij 150°. Bestrooien met poedersuiker. |
Home > Recepten