Home > Recepten

Pain de gênes

200 g bloem

4 dooiers

zout

100 g suiker

1 theelepel vanille-extract

125 g boter

85 g boter

110 g gemalen amandelen

135 g suiker

3 eieren

1 lepel kirsch

35 g aardappelmeel of maïzena

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Maak een zoet korstdeeg van 200 g bloem, 4 dooiers, zout, 100 g suiker, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, bekleed hiermee een springvorm met een doorsnee van 27-30 cm en zet in de koelkast.

Smelt 85 g boter en koel af.

Meng 110 g gemalen amandelen, 135 g suiker, één voor één 3 eieren en een lepel Kirsch. Zeef er 35 g aardappelmeel of maïzena, zout en wat bakpoeder over en spatel erdoor. Spatel de gesmolten boter erdoor. Giet in de springvorm, bak 30-35 minuten op 190°, als de taart te snel bruin wordt bij 150°. Bestrooien met poedersuiker.