Pignola (amandel/pijnpittaart uit Les Landes) |
|
200 g bloem 4 dooiers zout 100 g suiker 1 theelepel vanille-extract 125 g boter 40 g boter 150 g pijnboompitten 85 g boter 110 g gemalen amandelen 135 g suiker 3 eieren 35 g aardappelmeel of maïzena zout bakpoeder |
|
BereidingMaak een zoet korstdeeg van 200 g bloem, 4 dooiers, zout, 100 g suiker, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, bekleed hiermee een springvorm met een doorsnee van 27-30 cm en zet in de koelkast.Verhit 40 g boter, bak hierin 150 g pijnpitten en koel af. Smelt 85 g boter en koel af. Meng 110 g gemalen amandelen, 135 g suiker en één voor één 3 eieren. Zeef er 35 g aardappelmeel of maïzena, zout en wat bakpoeder over en spatel erdoor. Spatel de gesmolten boter erdoor. Giet in de springvorm, bak 10-12 minuten op 190°, strooi de pijnpitten er snel op en bak 17-20 minuten, eerst bij 190°, als de taart te snel bruin wordt bij 150°. |
Home > Recepten