Home > Recepten

Pignola (amandel/pijnpittaart uit Les Landes)

200 g bloem

4 dooiers

zout

100 g suiker

1 theelepel vanille-extract

125 g boter

40 g boter

150 g pijnboompitten

85 g boter

110 g gemalen amandelen

135 g suiker

3 eieren

35 g aardappelmeel of maïzena

zout

bakpoeder
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Les Landes)

Bereiding

Maak een zoet korstdeeg van 200 g bloem, 4 dooiers, zout, 100 g suiker, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, bekleed hiermee een springvorm met een doorsnee van 27-30 cm en zet in de koelkast.

Verhit 40 g boter, bak hierin 150 g pijnpitten en koel af.

Smelt 85 g boter en koel af.

Meng 110 g gemalen amandelen, 135 g suiker en één voor één 3 eieren. Zeef er 35 g aardappelmeel of maïzena, zout en wat bakpoeder over en spatel erdoor. Spatel de gesmolten boter erdoor. Giet in de springvorm, bak 10-12 minuten op 190°, strooi de pijnpitten er snel op en bak 17-20 minuten, eerst bij 190°, als de taart te snel bruin wordt bij 150°.