Home > Recepten

Soepstengels

1,5 dl water

4 lepels olie

2 theelepels suiker

1 theelepel zout

240 g bloem

2 theelepels gedroogde gist

ca 2 lepels olie

1 eiwit

2 theelepels water

sesamzaad maanzaad of grof zeezout eventueel
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Teunie

Bereiding

-deeg kneden

-Vet bakplaat in, of beleg met bakpapier of bakfolie.

-Snijd de bal deeg in 24 stukjes. Rol elk stukje deeg tussen uw handpalmen tot een dun koord van 20 cm. lang. Leg de 'koordjes' (soepstengels) op de bakplaten met ca. 2 cm. ertussen. Kwast ze licht in met olie. Dek ze losjes af en laat ze 20-25 minuten rijzen.

-Meng het eiwit en 2 eetlepels water. Kwast dit over de soepstengels. Bestrooi desgewenst met wat sesamzaad of maanzaad of zeezout. Bak circa 25 minuten in een op 175 C. voorverwarmde oven.

Notities

Deze dunne soepstengels zijn in een luchtdicht afgesloten trommel een aantal dagen houdbaar.