Home > Recepten

Strawberry-vol-au-vent

250 g bladerdeeg

75 g suiker

2 eiwitten

250 g verse aardbeien
  • Omschrijving recept: Gebak

Bereiding

Ontdooid deeg uitrollen tot ½ cm dik. Rond stuk van 20 cm doorsnee eruit snijden voor de bodem, en 3 ovale randen. Deeg inprikken en met folie afgedekt 30 minuten in koelkast bewaren. Oven voorverwarmen op 220°.

Springvorm van 20 cm invetten met bodem met deegrondje bedekken. In 30 minuten bakken.

Eiwitten en 60 g suiker kloppen tot stijf glanzend schuim. Bodem ermee insmeren. Uitgesneden randen ermee vastplakken aan de bodem.

Taartbodem garneren met de rest van het schuim en de rest van de suiker erover strooien.

Bakken bij 170° (het moet 6 minuten duren eer het schuim bruin is).

Taartbodem op een serveerschotel doen en met aardbeiplakjes garneren. Eventueel zoeten met poedersuiker of honing en garneren met slagroom.

De taartbodem kan enkele dagen bewaard worden, maar moet altijd warm gevuld worden.

Benodigdheden

vorm van 20 cm