Home > Recepten

Stroopkoek

800 g bloem

200 g boekweitmeel

250 g boter

250 g suiker

2 lepels gemalen gemberwortel of 1 theelepel djahe

2 theelepels bakpoeder

2.5 dl magere yoghurt

5 dl stroop keukenstroop
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands

Bereiding

Bloem en boekweitmeel zeven en boter erdoor kneden. Suiker en gember erdoor roeren.

Bakpoeder met yoghurt mengen en met de iets verwarmde stroop door het deeg mengen (kleeft!).

Als het te stug wordt, met iets water mengen, als het te slap wordt, met iets bloem.

Oven op 190° voorverwarmen.

Deeg in licht ingevet bakblik van ±25 cm doen en in midden van oven zetten. Na 50 minuten, of als een breinaald er schoon uitkomt, is de koek gaar.

Koek 5 minuten laten rusten voor hij wordt aangesneden.

Benodigdheden

Voor een vierkante vorm van 25 cm