Tarte aux figues fraīches (Bretonse vijgentaart) |
|
200 g bloem zout 100 g suiker 4 dooiers 1 theelepel vanille-extract 125 g boter 250 g suiker 1 l rode wijn schil van 1/2 citroen 1 kg verse vijgen 150 g rode bessengelei |
|
BereidingMaak een korstdeeg van 200 g bloem, zout, 100 g suiker, 4 dooiers, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, zet koud weg en rol het uit. Doe in een bakvorm met een doorsnee van 228-30 cm en bak 'blind' in 20-25 minuten.Verhit 250 g suiker, 1 l rode wijn en de schil van ½ citroen, pocheer hierin 1 kg verse geschilde vijgen 15-20 minuten, laat in de stroop afkoelen. Haal ze eruit, kook de stroop in tot ¼ l. Verwijder citroenschil, roer er 150 g rode bessengelei door. Strijk dit over de taart, doe de vijgen erin en bestrijk met de rest. |
Home > Recepten