Home > Recepten

Tarte aux figues fraīches (Bretonse vijgentaart)

200 g bloem

zout

100 g suiker

4 dooiers

1 theelepel vanille-extract

125 g boter

250 g suiker

1 l rode wijn

schil van 1/2 citroen

1 kg verse vijgen

150 g rode bessengelei
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans (Bretagne)

Bereiding

Maak een korstdeeg van 200 g bloem, zout, 100 g suiker, 4 dooiers, 1 theel. vanille-extract en 125 g boter, zet koud weg en rol het uit. Doe in een bakvorm met een doorsnee van 228-30 cm en bak 'blind' in 20-25 minuten.

Verhit 250 g suiker, 1 l rode wijn en de schil van ½ citroen, pocheer hierin 1 kg verse geschilde vijgen 15-20 minuten, laat in de stroop afkoelen. Haal ze eruit, kook de stroop in tot ¼ l. Verwijder citroenschil, roer er 150 g rode bessengelei door. Strijk dit over de taart, doe de vijgen erin en bestrijk met de rest.