Home > Recepten

Tarte Vaudoise à la crème (Zwitserse zandtaart)

140 g zelfrijzend bakmeel

60 g boter

zout

1 lepel suiker

1/2 dl melk

100 g suiker

1 lepel bloem

250 ml slagroom of creme fraiche

kaneel

boter
  • Omschrijving recept: Gebak; Zwitsers (Vaud)
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Maak een zanddeeg van 140 g zelfrijzend bakmeel, 60 g boter, zout, 1 lepel suiker en ½ dl melk.

Rol uit en bekleed er een vorm met een doorsnee van 25 cm mee.

Meng 100 g suiker met een lepel bloem en verspreid over de taartbodem.

Giet er ¼ l slagroom of crème fraîche bij en meng dit met de suiker met de vingers.

Bestuif met kaneel en leg hier en daar een klontje boter.

Bak 30-40 minuten op 250°.