Vijgen-abrikozentaart |
|
50 g gedroogde vijgen 50 g gedroogde abrikozen 5 dl melk 100 g boter 450 g bloem 2 theelepels bakpoeder 120 g suiker 1 dl donkere rum 1/2 dl vijgenlikeur oif abrikozenlikeur 2 eiwitten zout |
|
BereidingSteeltjes van vijgen verwijderen en vijgen in kleine stukjes snijden, evenals abrikozen.Melk in steelpan met dikke bodem verhitten en boter in stukjes toevoegen. Roer tot boter is gesmolten. Inhoud in beslagkom doen. Bloem met bakpoeder beetje bij beetje en aldoor roerend toevoegen, daarna suiker, rum en likeur erbij. Eiwitten met wat zout stijfkloppen tot ze pieken. Zorgvuldig door het beslag roeren. Oven 5 minuten op 180° voorverwarmen. Bakvorm invetten en beslag erin doen, bovenkant met spatel iets gladstrijken. Cake in midden van oven in 50 minuten goudbruin en gaar bakken, tot een breipen er schoon uitkomt. Benodigdhedenvoor een cake van 25 x 30 cm |
Home > Recepten