Home > Recepten

Vijgen-abrikozentaart

50 g gedroogde vijgen

50 g gedroogde abrikozen

5 dl melk

100 g boter

450 g bloem

2 theelepels bakpoeder

120 g suiker

1 dl donkere rum

1/2 dl vijgenlikeur oif abrikozenlikeur

2 eiwitten

zout
  • Omschrijving recept: Gebak

Bereiding

Steeltjes van vijgen verwijderen en vijgen in kleine stukjes snijden, evenals abrikozen.

Melk in steelpan met dikke bodem verhitten en boter in stukjes toevoegen. Roer tot boter is gesmolten. Inhoud in beslagkom doen.

Bloem met bakpoeder beetje bij beetje en aldoor roerend toevoegen, daarna suiker, rum en likeur erbij.

Eiwitten met wat zout stijfkloppen tot ze pieken. Zorgvuldig door het beslag roeren.

Oven 5 minuten op 180° voorverwarmen.

Bakvorm invetten en beslag erin doen, bovenkant met spatel iets gladstrijken. Cake in midden van oven in 50 minuten goudbruin en gaar bakken, tot een breipen er schoon uitkomt.

Benodigdheden

voor een cake van 25 x 30 cm