Home > Recepten

Vlaai op z'n Oost-Vlaams

5 beschuiten

1 l melk

250 g suiker

1 dl melk

200 g peperkoek

25 g bloem

1 dl melk

2 pakjes vanillesuiker

1 theelepel kaneel

1 theelepel foelie

3 eieren

25 g bloem

25 g oranjesnippers

25 g sukade

50 g gekonfijt fruit

1 mespunt zout

2 lepels stroop
  • Omschrijving recept: Gebak; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verkruimel de beschuiten.

Breng 1 liter melk met de beschuiten en 250 gr suiker aan de kook.

Maak 1 dl water warm en week de peperkoek hierin.

Plet de peperkoek fijn.

Maak 25 gr bloem met 1 dl melk aan, voeg dit bij de kokende melk en laat doorkoken.

Neem de pan van het vuur, voeg de peperkoek, de kaneel, de foelie en de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.

Klop de eieren los.

Voeg ze toe, samen met 25 gr bloem, de oranjesnippers, de sukade, het gekonfijte fruit, het zout en de stroop.

Roer alles goed onder elkaar.

Breng het mengsel over in een vuurvaste kom en laat het 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven bakken.

Dien de vlaai op in de kom.