Hamburgertje van kip&garnalen op gr.kruidensalade |
|
1 sjalotje 180 g kipfilet 100 g Hollandse garnalen 1 dooier 1 theelepel dijonmosterd 1 lepel tomatenketchup 4 druppels citroensap 1 lepel paneermeel zout peper 1 lepel olijfolie 1 krop ijsbergsla 1.5 lepel balsamico-azijn 1 takje peterselie 1 zakje verse dragon (AH) 1/2 zakje verse basilicum (AH) |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 150°.Snipper 2 sjalotjes. Snij de kip in kleine stukken en meng met sjalot, garnalen, dooier, mosterd, ketchup, citroensap, paneermeel, zout en peper. Vorm hiervan 4 hamburgers. Verhit 1 lepel olie in de koekenpan en bak de hamburgers 4 minuten, halverwege keren. Zet dan nog 10 minuten in de oven. Snij de sla in groffe repen. Meng azijn en de rest van de olie tot een dressing, knip de kruiden erboven fijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de sla erover en verdeel de sla over 4 bordjes. Leg de hamburgers erop en serveer met warme broodjes. NotitiesUit de Allerhande, een recept van patron-cuisinier Joop Zwiep van restaurant Idylle in Zwolle.Serveren met warme broodjes. |
Home > Recepten