Home > Recepten

Appenzeller Chäzhappech (Zwitsers kaashapje)

150 g halfharde Appenzeller

2 dl melk

250 g zelfrijzend bakmeel

1 a 2 dl bier

4 eieren



Gebruik als kaas halfharde Appenzeller, Barselle, half Gouds half Maasdammer, half roomkaas half belegen Edammer, of Kernhem
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Zwitsels (Appenzell)

Bereiding

Gebruik 150 g halfharde Appenzeller, Barselle, half Gouds half Maasdammer, half roomkaas half belegen Edammer, of Kernhem.

Rasp de kaas grof, smelt in 2 dl melk op het vuur, koel wat af.

Meng met 250 g zelfrijzend bakmeel en 1-2 dl bier, maak een beslag.

Roer er 4 losgeklopte eieren door. Het moet iets dikker zijn dan pannenkoekbeslag.

Doe in een spuitzak en frituur slierten goudgeel.

Voor bij de borrel.