Home > Recepten

Artisjokspiesjes met ham en geitenkaas

70 g Bettine Blanc

16 artisjokharten (4 blikken van 400 g)

1 zakje verse rozemarijn (AH)

8 plakjes Sudtiroler Schinken (AH)

1 lepel olijfolie

8 sateprikkers
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Roer de kaas met een vork los. Breng op smaak met peper.

Laat de artisjokharten goed uitlekken en vul met de kaas.

Snij de rozemarijn doormidden.

Halveer de ham in de lengte.

Wikkel artisjokken en rozemarijn in de ham en steek de prikker erdoor.

Verwarm de oven voor op 250. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de spiesjes zo, dat de kaas aan de bovenkant ligt (ivm smelten). Bestrijk dun met olie.

Bak 5-7 minuten tot de ham krokant is.

Benodigdheden

Nodig: bakpapier