Briouates aux crevettes (garnalenpakketjes) |
|
1 basisrecept briouates 1 lepel boter 1.5 lepel bloem 300 ml melk zout witte peper 500 g garnalen partjes citroen VARIATIE: in hotel El Minzah (Tanger) voegt men ½ theel. komijn, 3 tenen knoflook, flink cayennepeper en een bos gehakte koriander toe. |
|
BereidingVoor de basis, zie 'Briouates'.Maak een roux van de boter en bloem. Doe al roerend de melk in kleine scheutjes erbij. Bestrooien met peper en zout en op laag vuur zetten, blijven roeren tot het bindt. Het moet vrij dik zijn. Meng de garnalen er goed doorheen. Verspreid een volle theelepel vulling over het filodeeg, verspreid het over het uiteinde in de vorm van een worstje en rol er sigaret-achtige rolletjes van. Plak de losse rand vast met eigeel. Frituur knapperig en goudgeel, serveer met partjes citroen. |
Home > Recepten