Home > Recepten

Funghi al vino bianco - Antipasti uit de Marche

250 g champignons

1 glas witte wijn

zout

olie

1/2 citroen
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Italiaans (Marche)

Bereiding

Maak 250 g champignons schoon, snij in stukjes. Giet een glas witte wijn in een pannetje, doe er een beetje zout, olie en ˝ citroen bij. Smoor heel zachtjes 30 minuten de champignons hierin.

Notities

Uit de herberg van Pippo en Gabriella in Sant'Angelo in Pontano. De ingredienten worden niet gekocht, maar gezocht, het vlees wordt zelf geslacht of van jagers betrokken.



Antipasti worden koud geserveerd. Serveer bij antipasti ook plakken gerookte ham, paté, meloen, zwarte olijven met olijfolie en venkelzaad en in olie gaargesmoorde paprika (op smaak gebracht met peterselie en knoflook).