Home > Recepten

Haringpasta uit Haïti, gerookte

4 gerookte zoute haringen = bokking

melk of water

3 lepels gesmolten boter

1 theelepel witte peper

1 lepel chilisaus

boter eventueel



Opmerking: er zijn diverse soorten gerookte bokkingen in de handel, van matig tot heel zout. Laat u zich adviseren door de vishandelaar. Lichtgezouten haring hoeft minder lang te weken in melk of water.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visherechten; Haïtiaans
  • Bron: Vismarkt

Bereiding

Leg de haringen ca. 3 uur in melk of water om te ontzouten. Spoel de vis daarna onder koud water, laat ze uitlekken en verwijder vel en graten van de haring.

Doe de vis in een braadpan met zware bodem, giet er wat melk en gesmolten boter over en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met versgemalen peper en chilisaus. Schep de vis uit de pan en pureer deze met het kooknat en eventueel wat boter tot een smeuïge pasta in een mengbeker.

Besmeer met deze pasta toast, plakken stokbrood of vul er deegbakjes mee.

Serveer bij een aperitief of als voorgerecht.