Home > Recepten

Pasteitjes, Jamaïcaans

Voor 12-18 pasteitjes.

1 kg bloem voor het deeg

2 theelepels kurkuma of anatto voor het deeg

1 theelepel zout voor het deeg

250 g zachte boter voor het deeg

3 lepels koud water voor het deeg

2 lepels boter of olie

1 gesnipperd ui

2 teentjes knoflook

2 spaanse pepers

1 takje tijm

4 sprietjes bieslook

2 bosjes peterselie

4 grote tomaten

375 g rundergehakt of kip of vis

1/4 theelepel kurkuma of anatto

1/4 theelepel gemalen gemberwortel

1/4 theelepel djinten

1 theelepel piment

1/2 theelepel kardamom

peper

zout

125 ml water of bouillon

1 lepel Jamaicaanse bruine rum

2 losgeklopte dooiers
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Jamaicaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

DEEG: zeef bloem, zout en kurkuma, kneed met de handen de boter erdoor tot het kruimelig is. Doe er zoveel water bij tot het tot een deeg te kneden is. Wikkel in plastic en leg 2 uur in de koelkast.



VULLING: Fruit ui, knoflook en gehakte Spaanse peper in de olie. Voeg de gehakte tijm, bieslook en peterselie en de ontvelde tomaten in stukjes toe. Voeg na enkele minuten vlees en andere kruiden toe. Doe water of bouillon erbij en sudder 25 minuten tot het vocht is verdampt. Voeg de rum toe, haal van het vuur en laat afkoelen.



BEREIDING: Verwarm de oven voor op 200°. Rol het deeg uit en steek er rondjes van 18-30 cm doorsnee uit. Schep op elk rondje 2 lepels afgekoelde vulling en bestrijk de randen met ei. Vouw dubbel en druk met een vork dicht.



Bekleed een bakblik met alufolie of vet het in, strooi er bloem over en leg de pasteitjes erop. Bestrijk de bovenkant met ei. Bak de pasteitjes in 30 minuten goudbruin.