Home > Recepten

Kaaskroketten 6 met mierikswortelsaus

45 g walnoten

8 takjes peterselie

200 g Kernhemmer

1 sjalotje

25 g boter

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 groentebouillonblokje

40 g bloem

1 ei

ca.35 g paneermeel

1 dl Biogarde roer

3 theelepels geraspte mierikswortel

zout

peper

1 tomaat

frituurvet of -olie
  • Omschrijving recept: Kroketten; Borrelhapjes; Kaasgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Hak de noten fijn.

Knip 6 takjes peterselie in een kopje.

Snij de kaas in kleine stukjes.

Snipper het sjalotje.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak sjalot en chilipoeder zachtjes 2 minuten.

Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de bloem erdoor.

Al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water erbij doen. Roer tot een dikgebonden saus ontstaat.

Walnoten, kaas en de helft van de geknipte peterselie erdoor roeren.

Schenk de saus in een diep bord en laat afkoelen. Laat ca. 1 uur opstijven in de koelkast.

Klop in een ander bord het ei met 1 lepel water los, doe de paneermeel in een ander bord.

Snij de koude kaasmassa in 8 puntjes en rol er met een koele hand kroketjes van. Haal ze één voor één eerst door het ei, dan door de paneer en herhaal dit.

Zet tot gebruik afgekoeld in de koelkast.

Roer een sausje van de Biogarde, mierikswortel, rest van de gehate peterselie, zout en peper. Snij de tomaat in 8 partjes.

Verhit de frituurolie tot 175° of tot er witte damp afkomt. Frituur de kroketjes met 4 tegelijk in ca. 3 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.

Leg op een schaal, garneer met toefjes peterselie en partjes tomaat, serveer het sausje er apart bij.

Notities

Serveer met lollo rossosalade en bruin stokbrood