Kipballetjes met knoflook |
|
150 g gerookte spekreepjes 1 lepel olie 1 ui 100 g knoflookboter 250 g kipfilets of kipgehakt 1 dooier zout peper 1 lepel sesamzaad frituurolie |
|
BereidingRoerbak de spekreepjes 3 minuten in de olie, snipper het ui en laat 3 minuten meefruiten. Schep uit de pan en laat afkoelen.Zet de knoflookboter in de diepvries. Hak de kipfilets fijn in de keukenmachine, meng dit of het gehakt met het spekmengsel, dooier en zout en peper. Rol kleine (3 cm) balletjes, duw er met de vinger een holletje in, leg erin een stukje harde knoflookboter en rol het gehakt over de boter heen. Haal de balletjes door het sesamzaad en zet in de koelkast tot het frituren. Frituur ze met enkele tegelijk in hete olie (vet max.170°, niet laten walmen!) en laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Serveren met dipsaus naar keuze. NotitiesServeer met dipsausjes. |
Home > Recepten