Kipkroketten 2 |
|
300 g kipfilet 1 dl droge witte wijn laurier folie 1 takje tijm peterselie selderij 2 dl water 60 g boter 1 gesnipperd ui 50 g bloem 3 lepels peterselie zout peper nootmuskaat 1 dooier 1/2 dl koffieroom 1 fijngewreven beschuit 1 losgeklopt ei |
|
BereidingTrek bouillon van de wijn, water, kip en kruiden. Zeef de bouillon en snij de kip in kleine stukjes.Fruit de ui in boter, roer de bloem erbij, doe dan in 2 delen de bouillon erbij. Breng de dikke saus op smaak met zout, peper, peterselie en nootmuskaat. Roer de dooier los met koffieroom, roer door de ragoût en schep de kip erdoor. Snij van de afgekoelde stijve ragoût ca.20 stukjes en vorm een minikroketje. Haal door de beschuit, door het ei en weer door de beschuit en frituur in frituurolie van 175°. NotitiesGegeten 9-12-2000.Serveer met mosterdroom van half mosterd, half zure room. |
Home > Recepten