Home > Recepten

Kipkroketten 2

300 g kipfilet

1 dl droge witte wijn

laurier

folie

1 takje tijm

peterselie

selderij

2 dl water

60 g boter

1 gesnipperd ui

50 g bloem

3 lepels peterselie

zout

peper

nootmuskaat

1 dooier

1/2 dl koffieroom

1 fijngewreven beschuit

1 losgeklopt ei
  • Omschrijving recept: Kroketten; Kipgerechten
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Wilma

Bereiding

Trek bouillon van de wijn, water, kip en kruiden. Zeef de bouillon en snij de kip in kleine stukjes.

Fruit de ui in boter, roer de bloem erbij, doe dan in 2 delen de bouillon erbij. Breng de dikke saus op smaak met zout, peper, peterselie en nootmuskaat.

Roer de dooier los met koffieroom, roer door de ragoût en schep de kip erdoor.

Snij van de afgekoelde stijve ragoût ca.20 stukjes en vorm een minikroketje.

Haal door de beschuit, door het ei en weer door de beschuit en frituur in frituurolie van 175°.

Notities

Gegeten 9-12-2000.

Serveer met mosterdroom van half mosterd, half zure room.