Home > Recepten

Scotch eggs (verscholen eieren)

5 eieren

250 gr braadworst

2 theelepels worcestershiresaus (Heinz)

1 eetlepel bloem

zout, peper

5 eetlepels paneermeel

frituurvet/olie

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Eiergerechten; Brits (Schotland)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 4 eieren in 10 minuten hard.

Spoel ze onder koud water af, pel ze en laat ze afkoelen.

Knip het vel van de braadworsten open en doe het vlees in een kom.

Meng de worcestershiresaus erdoor.

Verdeel het gehakt in 4 stukken en druk die plat.

Meng in een diep bord de bloem, zout en peper.

Wentel de gekookte eieren door de bloem, zodat alle kanten met bloem zijn bedekt.

Leg op elk stuk gehakt 1 ei.

Vouw het gehakt rond het ei en vorm het met een vochtige hand tot een gladde bal.

Klop in een diep bord het laatste ei los.

Strooi het paneermeel op een plat bord.

Wentel de gehaktballen eerst door het ei en dan door het paneermeel, zodat alle kanten met paneermeel zijn bedekt.

Verhit het frituurvet tot 175 C en frituur de gehaktballen in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Notities

Serveer met broccoli en krielaardappeltjes.