Home > Recepten

Kalfsniertjes in pikante saus, gebakken

(2 personen)

2 kalfsnieren (125 gr per persoon)

2 dl witte wijn

150 gr roomboter

20 gr bloem

paprikapoeder

3 sjalotten

sap van 1/2 citroen

4 eetlepels bouillon

1 eetlepel fijngehakte peterselie

zout
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de nieren ca 15 minuten in koud water met een schepje zout en droog ze daarna met een droge schone doek af.

Laat 100 gr boter in een grote pan bruin worden en bak de nieren daarin (prik er af en toe in met een vleesvork om te zien of ze goed gaar zijn).

Snijd de gebakken nieren in dunne schijven en leg die op een voorverwarmde schaal.



De saus:

Hak de sjalotten fijn, doe ze in een pannetje, voeg er de witte wijn aan toe en breng het geheel aan de kook.

Temper het vuur en laat de wijn tot de helft inkoken.

Zet het pannetje au bain marie.

Maak in een ander pannetje een roux van de rest van de boter (50 gr), de bloem en de bouillon (de roux mag niet te dik worden).

Voeg er wat zout en een afgestreken koffielepel paprikapoeder aan toe.

Doe de roux bij de sjalotten en de wijn en laat het geheel nog even doorwarmen.

Neem de saus van het vuur, voeg voorzichtig het citroensap en de fijngeknipte peterselie toe en overgiet de nieren ermee.

Notities

Lekker met gestoofde groente.