Tomaat-ovenschoteltje |
|
1 kg tomaten een dikke plak gekookte ham 200 gr 2 mozzarellakaasjes 250 gr (oud) brood olijfolie zout, versgemalen peper een paar takjes verse basilicum 1 teentje knoflook uit de pers |
|
BereidingOntvel de tomaten door ze in water dat net van de kook af is te leggen en daarna de velletjes er met een scherp mesje af te halen.Halveer de tomaten. Snijd de ham in dobbelsteentjes en de mozzarella in plakken. Ontkorst eventueel het brood. Vet een ovenschaal dun met olijfolie in en beleg de bodem met brood, leg daarop de ham en de tomaten en dek af met mozzarella. Bestrooi de schotel met zout en royaal peper en leg hier en daar een takje basilicum. Vermeng nog 2 eetlepels olijfolie met de knoflook uit de pers en druppel dit erover. Zet de schotel in een vrij hete oven: de eerste 10 minuten op 200 C, daarna nog 10 minuten op 150 C.Ontvel de tomaten door ze in water dat net van de kook af is te leggen en daarna de velletjes er met een scherp mesje af te halen. Halveer de tomaten. Snijd de ham in dobbelsteentjes en de mozzarella in plakken. Ontkorst eventueel het brood. Vet een ovenschaal dun met olijfolie in en beleg de bodem met brood, leg daarop de ham en de tomaten en dek af met mozzarella. Bestrooi de schotel met zout en royaal peper en leg hier en daar een takje basilicum. Vermeng nog 2 eetlepels olijfolie met de knoflook uit de pers en druppel dit erover. Zet de schotel in een vrij hete oven: de eerste 10 minuten op 200 C, daarna nog 10 minuten op 150 C. NotitiesLekker bij gegrilld vlees. |
Home > Recepten