Home > Recepten

Varkensvlees in pittige saus

1 grote geraspte ui

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels olie

2 eetlepels mosterd

1 eetlepel worcestershiresaus

1 theelepel kerrie

1 fijngesneden teentje knoflook

2 kruidnagel

1 laurierblad

wat marjolein.

4 magere varkenslapjes

boter

1 grote in ringen gesneden ui
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak een marinade van 1 grote geraspte ui, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel worcestershiresaus, 1 theelepel kerrie, 1 fijngesneden teentje knoflook, 2 kruidnagels,1 laurierblad en wat marjolein.

Laat hierin op een koele plaats 4 magere varkenslapjes marineren.

Neem het vlees uit de marinade, schrap het goed schoon en droog het met keukenpapier af.

Braad het vlees in de boter aan beide kanten 7-10 minuten.

Neem het uit de pan en braad in het vet een grote in ringen gesneden ui bruin.

Voeg de marinade toe en laat de saus - zonder het vlees - een half uurtje sudderen.

Zeef de saus en giet hem over het vlees.

Notities

Geef bij dit gerecht geen aardappelen, maar rijst, een pasta of bruine bonen.