Varkensvlees in pittige saus |
|
1 grote geraspte ui 2 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels olie 2 eetlepels mosterd 1 eetlepel worcestershiresaus 1 theelepel kerrie 1 fijngesneden teentje knoflook 2 kruidnagel 1 laurierblad wat marjolein. 4 magere varkenslapjes boter 1 grote in ringen gesneden ui |
|
BereidingMaak een marinade van 1 grote geraspte ui, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel worcestershiresaus, 1 theelepel kerrie, 1 fijngesneden teentje knoflook, 2 kruidnagels,1 laurierblad en wat marjolein.Laat hierin op een koele plaats 4 magere varkenslapjes marineren. Neem het vlees uit de marinade, schrap het goed schoon en droog het met keukenpapier af. Braad het vlees in de boter aan beide kanten 7-10 minuten. Neem het uit de pan en braad in het vet een grote in ringen gesneden ui bruin. Voeg de marinade toe en laat de saus - zonder het vlees - een half uurtje sudderen. Zeef de saus en giet hem over het vlees. NotitiesGeef bij dit gerecht geen aardappelen, maar rijst, een pasta of bruine bonen. |
Home > Recepten