Home > Recepten

Varkensvlees, zoetzuur 5

350 gr varkensvlees

1 ui

250 gr (winter)wortelen

1 prei

1 gele paprika

50 gr taugeh

2 gembernootjes

olie

1 eetlepel maïzena

het sap van 1 sinaasappel

1 eetlepel azijn

1 eetlepel ketjap

zout, peper
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees, de ui, wortel, prei en paprika in reepjes.

Was de taugeh en snijd de gember in stukjes.

Verhit in een braadpan wat olie en bak het vlees hierin goudbruin.

Voeg dan de groenten toe, roer er 2 dl water bij en breng alles aan de kook.

Roer de maïzena met het sinaasappelsap, een eetlepel gembersiroop, de azijn en de ketjap tot een papje en bind hiermee al roerend het kookvocht.

Verwarm alles nog 2 minuten en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer er gekookte mie (300 gr) bij.