Home > Recepten

Kipfilet met amandel-safraansaus

1 sjalotje

2 dl gevogeltefond (pot 380 ml)

1 dl sinaasappelsap

1 theelepel tijm

1 zakje amandelschaafsel (Baukje)

40 gr boter

4 (scharrel)kipfilets

1 zakje saffraanpoeder (potje 2 zakjes 0,2 gr, McCormick) 1 bekertje

slankroom (200 ml)

1 theelepel aardappelmeel

zout, peper

4 takjes koriander

keukenmachine

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper het sjalotje.

Breng in een wijde pan de sjalot met de fond, het sinaasappelsap en de tijm aan de kook en laat dit op hoog vuur onafgedekt in 10 minuten tot de helft inkoken.

Rooster intussen in een droge koekenpan 1 eetlepel amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin en laat die op een bord afkoelen.

Maal de rest van de amandelen In een keukenmachine heel fijn.

Verhit de boter in de koekenpan en bak de kipfilets in 10 minuten goudbruin en gaar; keer regelmatig, Schenk intussen het ingekookte vocht boven een andere pan door een zeef, roer er het saffraanpoeder, de gemalen amandelen en de room door, breng het geheel aan de kook en verwarm de saus nog 8 minuten heel zachtjes.

Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 theelepel koud water glad, voeg dit al roerend aan de saus toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.

Verwarm vier borden voor.

Bestrooi de kipfilets met zout en peper en laat ze Onder aluminiumfolie 3 minuten rusten.

Neem van de koriander enkele toefjes af.

Schep de saus op de borden.

Snijd de kipfilets schuin in plakjes en leg ze als een waaier in de saus.

Bestrooi met geroosterde amandelen en garneer met koriander.

Notities

Serveer er rijst en sla bij.