Kippakketjes, geurige |
|
4 stukken bakpapier olijfolie 1 teentje knoflook 1 courgette zout bloem 4 halve kipfilets, 350 gr 1 flinke ui 1 rode paprika 2 vleestomaten peper uit de molen basilicum 100 gr geraspte kaas |
|
BereidingVet de stukken bakpapier (vierkanten) in het midden in met olijfolie en bestrijk ze met knoflookpuree.Snijd de steelaanzet van de courgette, halveer hem in de lengte en snijd elke helft in 4 lengte plakken. Leg die per 2 naast elkaar op het bakpapier en bestuif ze dun met zout en bloem. Snijd de kipfilet in, leg ze plat (en sla ze nog wat platter) en leg ze op de courgette. Snijd de ui en de paprika in ringen en de tomaten in plakken en verdeel die erover. Strooi de peper, basilicum en kaas erover en sluit de pakjes: strijk ze naar boven plat en vouw ze om, strijk de zijkanten plat en draai ze als een snoepje vast. Leg ze op de bakplaat, bak ze bij 200 C 30 minuten en laat 5 minuten nagaren. NotitiesLekker met versgebakken frieten (gesneden van geboende, ongeschilde nieuwe aardappelen.) |
Home > Recepten